Menu Luk

Opskrift sund lasagne

Opskrift sund lasagne fra Fit N’ Food

Vores sunde opskrift på lasagne med spinat og hytteost, passer til enhver anledning og er en sand fitnessbombe af godt næringsindhold.

Har du trænet hårdt? så har vi den perfekte lasagne til at restituere, med hele 56 gram protein! Denne ret har særligt oksekød som proteinkilde og fuldkornspasta som den primære kulhydratskilde i dette sunde og mættende fitness-måltid.
Vi har forsøgt at tage smagen fra den fede og kaloriefyldte lasagne og lave en sund træningsvenlig lasagne på protein, fuldkornspasta og lækre grøntssager.

Sund lasagne fra Fit N' Food

Smagen af lasagne, bare sundere

Fra den traditionelle lasagne, er der tilføjet grønsager til vores hakkede oksekød, effekten er her at lasagnen bliver mere kalorielet, får flere kostfibre og antioxidanter som er gode for kroppen i form af forbedret fordøjelse og et potentielt stærkere immunforsvar. Lasagnen er uden den traditionelle bechamelsauce, men vi garantere dig at du ikke kommer til at savne den, da dette smagskriterium erstattes med ost, som giver en anden mæthedsfornemmelse, samtidig med at det indeholder langt færre kalorier.

Sund lasagne til enhver anledning

Lasagnen kan både nydes på hårde træningsdage eller på restdays, vi mener at vores opskrifter er så sunde, at man kan leve sundt af dem selv uden at træne! Fit N’Food har designet lasagnen til at være det ultimative muskelopbyggende restitutionsmåltid, som kan genopbygge kroppen med alle de nødvendige proteiner, vitaminer og byggesten som samtidig giver din krop tilstrækkelig energi.

Ingredienser (4 personer.)

  • 250 gram fulkornslasagneplader
  • 200 gram hakket oksekød (7-10% fedt)
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 dåse tomatpuré (lille)
  • 2 løg (finthakkede)
  • 2 fed hvidløg (pressede)
  • 2 gullerødder (revne)
  • 500 gram hytteost (5% fedt)
  • 500 gram spinat (frossen)
  • revet ost (ca. 15%) 
  • 2 spsk. rapsolie 
  • Salt og peber (efter behov)

Sund lasagne proteinrig

Tilberedning af sund lasagne fra Fit N’ Food:

Fremgangsmåde:

Step 1: Varm en gryde op med olien (2 spsk.) her steges hvidløg (2 fed) løg (2) og de revne gulerødder (2) i cirka 5 minutter.

Step 2: Tilsæt hakket oksekød (200 gram 7-10%), steg videre indtil oksekødet er gennemstegt.

Step 3: Tilføj tomatpuré (1 lille dåse), den frosne spinat (500 gram) og de hakkede tomater (1 dåse). Smag til med salt og peber efter behov, og lad nu blandingen simre under låg ved lav/svag varme i ca. 25-30 minutter.

Step 4: Opbyg lasagnen, gerne i et ildfast fad. Det anbefales at starte med lidt kødsovs i bunden, dernæst en række lasagneplader som lukker kødet nede, dernæst hytteost, som erstatter bechamelsaucen. Gentag opbygningen og afslut med kødsovs på toppen, her fordeles den revet ost på toppen af lasagnen og voilà, klar til ovnen.

Step 5: Bag lasagnen i ca. 25 minutter ved 175 grader, og lasagnen er spiseklar.

God appetit!

Summary
recipe image
Recipe Name
Sund lasagne fra Fit N' Food
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)