Menu Luk

Kost og træningsprogrammer

3 tips og tricks til din træning: Få hurtige resultater med kost og træningsprogrammer

3 tips som forbedre dit træningsprogram uanset om dit træningsprogram er til begyndere, om dit træningsprogram er til vægttab, muskelopbygning, styrketræningsprogram eller noget helt andet.

Det er langt fra sikkert at du i forvejen bruger et kost og træningsprogram eller et online træningsprogram, men disse 3 tips og tricks kan virkelig opgradere dit træningsforløb.

Alle vores råd kan benyttes til et træningsprogram hjemme eller i fitness centeret uanset om du er på udkig efter et træningsprogram til kvinder eller et træningsprogram for mænd, så er disse tips ikke til at komme udenom.

Hvorfor spilde tusindevis af timer på tilfældige og håbløse træningsrutiner, når du med disse nemme og simple tips kan spare dig selv oceaner af tid og penge. Vi har samlet 3 af de vigtigste træningstips, som med garanti vil give dig effektive resultater hvis du får dem implementeret i dine rutiner.

Hemmeligheden til de bedste og hurtige resultater kan du læse lige her.

Uanset om det er styrketræning, muskelopbygning, vægttab eller noget helt fjerde du træner for, så har vi samlet 10 gode og basale råd til dig.

Kostplan
Kostplanen er blot et af flere værktøjer som kan opgradere dine resultater til et højere niveau.

1) Kosten er 70-80% af resultaterne

Hvis du ønsker at se resultater fra din træning, så er kosten essentiel at have styr på.

Det er ikke kun en skrøne, der findes faktisk et utal af folk som har trænet ineffektivt i årevis.. ikke nødvendigvis fordi at deres træningsrutiner har været dårlige, men fordi de ikke har prioriteret kosten, maden er nemlig langt vigtigere for vores præstationer- såvel som vores resultater- end vi går og tror.

Lad os tage et par typiske eksempler på hvorfor man ikke får resultater af sin træning:

Du træner for muskelopbygning, men indtager ikke kalorier nok.

Vores kroppe er smarte og prioritere den energi, som vi indtager der hvor kroppen har mest brug for den. Spiser man derfor under sit ligevægtsindtag, (det daglige indtag af kalorier, som gør at vi holder vores nuværende vægt) men træner for muskelopbygning, så opnår man ikke de ønskede resultater, tværtimod risikere man med fejlernæring at tabe yderligere muskelmasse.

Ligevægtsindtaget er med andre ord udgangspunktet i en god kostplan, hvis du ikke gider at bruge tid på at beregne den mad du spiser, eller hvis du gerne vil have ny inspiration til en sund livsstil, så prøv vores tjeneste.

Vi har flere gange fået henvendelser fra folk som “spiser og spiser, men ikke kan tage på”, med den rette kostplan, garantere vi at du kan opbygge muskelmasse. Vi udbyder desuden kostplaner til at tage på i muskelmasse.

Du spiser kun få gange, men du kan ikke tabe vægt

Denne problemstilling er en af de mest sete i den moderne træningsverden. Fortvivl ikke, hvis du har det sådan! Alle kan tabe vægt med den rette sammenhæng mellem kost og motion.

Selv om man spiser færre gange i løbet af dagen, betyder det ikke nødvendigvis at man indtager færre kalorier.

Du vil sikkert tro at det er løgn, men de fleste toptrænede atleter spiser faktisk hele seks gange om dagen. Det er nemlig videnskabeligt bevist at mange små måltider holder forbrændingen optimal og uanset om dit ønske er vægttab eller muskelopbygning eller noget helt tredje, så er det anbefalingsværdigt hele tiden at have ‘brændstof til motoren’.

Det modsatte scenarie, nemlig at spise få store måltider i løbet af dagen, kan faktisk resultere i skade på din krops evne til at forbrænde kalorier, hvilket i sidste ende vil føre til en uønsket vægtøgning, såfremt du befinder dig i et dagligt kalorieoverskud, naturligvis.

Der findes et utal af autogenererede gratis og kedelige kostplaner på 1400 kcal og kostplan på 2000 kcal osv på internettet, problemet med dem er at de ikke er tilpasset dig. Lad os fx sige at din krop skal bruge 1800 kcal om dagen for at tabe dig 0,5 kg om ugen, samtidig med at kroppen er mæt og velfungerende. Hvis du blot benytter den samme kostplan på 1400 kcal om dagen, med kedelige ris og kylling tre gange om dagen så forsvinder motivationen formentligt hurtigt.

Derudover så er det ikke absolut ikke sundt at spise det samme hver eneste dag, varieret kost og varieret træning er altid at foretrække uanset dine mål.

Det værste ved disse kostplaner på eksempelvis de 1400 kcal, er at din krop ikke får energi nok til at fungere optimalt, du vil nok tabe dig i starten, men din hjerne og krop vil ikke kunne yde optimalt- derfor anbefaler vi at du enten selv sætter dig ind i emnet, eller bruger en tjeneste, som ved hvad de laver, derved kan du også opnå holdbare resultater. Vi alle har behov for den rette mængde energi for at kunne præstere optimalt.

 

Kostplan til vægttab

kostplan vægttab
kostplan vægttab

Vores team anbefaler altid at benytte en kostplan til vægttab mand eller kvinde, barn eller voksen. Vi har erfaret, at det kan være utroligt grænseoverskridende at møde op i et fitnesscenter, eller svært at opretholde de gode vaner hvis ikke man har 100% styr på om det man gør virkelig giver resultater, hvis du står I den situation, så lad endelig os hjælpe dig med at nå dine mål.

Vi skemalægger din kostplan, så dit kostplans skema bliver tilpasset din dagligdag.

Dyrker du enten udholdenhedssport eller høj-intensitetssport, såsom løb, cykling, fodbold, håndbold osv. så er det ligeså vigtigt at have tilrettelagt sin kost til sin træning, for at yde på sit ultimative og derved udnytte sit maksimale potentiale.

Sammenhæng mellem kost, træning og søvn

Når det hævdes at kosten er 70-80% af træningen, så er det en meget løs formulering. Det betyder nemlig ikke at træning og søvn kan undværes for at opnå langvarige drømmeresultater.

For at forsimple det vil vi have dig til at forestille dig dette billede:


Forestil at din muskel er som en mur. Når du træner den specifikke muskel ødelægger du en stor del af muren. For at genopbygge muren, er kosten essentiel, da den indeholder de byggesten som skal renovere og opbygge den nye mur.

Når du genopbygger musklen/muren, bygger du den denne gang større, stærkere og flottere end før, nemlig ved hjælp af  den rette kost og restitution.

Træning, kost og søvn er derfor alle tre vigtige parametre, som hænger stærkt sammen når det gælder styrketræning.

Søvnen er uundgåelig for din muskelopbygning, uanset om du vil træne styrke, muskelopbygning, udholdenhed eller tabe vægt. Mere om søvnens vigtighed i et senere afsnit.

2) Kvalitet frem for kvantitet

Skal man træne fem sæt af fem øvelser til hver muskelgruppe? eller skal man træne to timer om dagen?

Uanset om du er ny til faget, eller om du er erfaren med mange års træning, så er svaret nej.

Teknik og udførelse er alfa omega når det gælder muskelopbygning og derfor også kvalitet. Det er korrekt, at det bliver sværere og sværere at opbygge muskelmasse desto længere tid man har trænet. Dvs. at en hvis du aldrig har trænet i et fitnesscenter før, så har du faktisk potentiale til at opbygge mere muskelmasse særligt i dit første år, end personen som har trænet i flere år vil kunne opbygge. Dette er også grunden til, at man siger at det bliver sværere og sværere at se progression i sin træning, men sådan behøves det ikke altid at være.

Det hjælper nemlig ikke at træne dobbelt så lang tid, for at få de samme fremgang, som dengang man startede, men man bør i stedet skrue op for kvaliteten af de sæt man kører, samt afprøve noget nyt.

Kroppen tilpasser sig nemlig og den ønsker ikke at blive overrasket. Bliver kroppen derfor komfortabel, med den samme type træning og øvelser, så forsvinder ens progression formentlig over tid.

Lad os tage et konkret eksempel.

Du er taget op for at træne bryst, du er erfaren med dit træningsprogram, som du har kørt de sidste seks måneder. Du starter med at træne 7 sæt af 10 gentagelser på en komfortabel vægt, som er tung, men ikke så tung at du ikke kan løfte den 10 gange i alle 7 sæt.

Ovenstående er et eksempel på det rene tidsfordriv. Det er faktisk bedre at træne tre til fem sæt hvor musklerne virkelig bliver udfordret, dette kan eksempelvis gøres ved en vægtstigning, eller ved at udfordre med forskellige rep-ranges.

Vi anbefaler naturligvis at bruge vores tjeneste til at opgradere din træning til næste niveau, så du aldrig står stille med dine resultater og din progression.

Vi kører med et slogan som hedder den næste gentagelse du tager, skal være den bedste du nogensinde har taget. Hver eneste gentagelse skal med andre ord være fokuseret, du skal mærke musklen arbejde og du skal altid udfordre den – ikke skade den – men udfordre den. Det handler ikke om at få et sæt hurtigst overstået, men at få det maksimale ud af det sæt man kører. Det lyder hårdt på skrift, men er faktisk enormt tilfredsstillende at få et udbytte fra sin tid i træningscenteret.

Vores træningsplaner bestræber sig desuden på at vare mellem 45-60 minutter, da det er videskabeligt bevist at det er i dette interval man får det maksimale ud af arbejdet.

Træningsplan
Træningsplanen er et værktøj som kan organisere og tracke din fremgang.

3) Sæt mål for din træning

Den bedste metode til at opretholde motivationen, er at sætte mål for sin træning. Det kan eksempelvis være at du har et mål om at tabe dig x antal kg, eller at blive stærkere. Den bedste måde at måle sine fremskridt er at tracke sin træning regelmæssigt. Dette kan eksempelivs gøres ved at skrive ned hvor mange kg og antal gentagelser man kører på den enkelte øvelse, eller at veje sig en gang om ugen.

For at blive klogere på at sætte målsætninger for sig selv, anbefales denne video:

Tilbage til forsiden