Menu Luk

Hvordan vælger du træningsprogram?

Hvordan vælger du det rigtige træningsprogram?

Det kan være svært at finde ud af hvilket træningsprogram man skal følge for at opnå de optimale resultater og samtidig få det implementeret i en travl hverdag, herunder får du vores tips og tricks til hvordan man kan tilpasse træningen til sin hverdag, uden at gå på kompromis med kvaliteten og nytteværdien.

 

Hvor mange dage om ugen vil du træne?

Det første step er at være realistisk i forhold til hvor meget tid du har til at træne, et godt træningsprogram er det som kan passes kontinuerligt, derfor er det alfa omega at du er realistisk med hvilke dage og hvor meget tid du kan afsætte til din træning. Et typisk fitness – træningsprogram – opstilles oftest i split (altså hvor mange træninger man deler kroppen op på). Et eksempel er et 2-split træningsprogram, her trænes eksempelvis underkrop dag 1. og overkrop dag 2., det kunne også deles op i forside/bagside mfl. varianter. Kroppen kan også deles op i et enkelt ‘split’, dette kaldes fullbody træning, hvor hele kroppen smides igennem en træning på en enkelt træningssession.

Hvor mange gange vil du træne hver muskelgruppe?

Det er ligeledes vigtigt at afklare hvor mange antal gange om ugen du ønsker at træne en specifik muskelgruppe, vi anbefaler at du giver din muskel i omegnen af 48 timers hvile inden du tæsker den samme specifikke muskel igennem igen, afhængig af hvilket træningsprogram du følger. Forskning har påvist at hvis man udfordre muskulaturen 2 gange om ugen, så vil man kunne vækste mere end ved at ramme musklen 1 gang om ugen, hvilket giver god mening, dog kan der være tale om overtræning hvis man ikke overholder den nødvendige restitutionstid, som musklerne skal bruge til at genopbygges efter belastende fysisk aktivitet.

Hvad er dit mål med træningen?

Er dit mål muskelopbygning, så er det som ovennævnt anbefalelsesværdigt at ramme samme muskelgruppe mere end 1 gang om ugen, dog kan man sagtens vokse på mindre. Er målet blot at holde dig aktiv? eller er målet at tabe sig? hvor meget tid og energi vil du bruge på din træning? Det er vigtigt at stille sig selv disse spørgsmål og være realistisk i sin tilgang til træning.

Sådan anbefaler vi generelt at du deler din træning op!

Vores generelle anbefalinger er sat op ud fra den tid du vælger at benytte på din træning, det kan dog godt være at du har en anderledes træningsrutine, som bare fungere til din hverdag bedre end vores (sort/hvide) opsætning.

Du har kun tid til 1 træning om ugen: Full body program

Du har tid til 2 træninger om ugen: Fullbody medmindre det er to dage i træk (her anbefales et 2 split.)

Du har 3 træninger om ugen: 3 split (eksempel: dag 1: ben+mave. Dag 2: bryst, skulder, triceps. Dag 3: Ryg, biceps.) eller hvis det er med en dags mellemrum fra hver træning, så kan full body også være ideelt.

Summary

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *